Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Hello !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Fatboy ve R41 sahibi olarak ayrı dünyaların aletleri olduğunu söyleyebilirim. Fatboy 9 da agresif bile sayılmaz R41'in yanında. Fatboy 9 da bile hızlıca tıraş oluyorum ama R41'de kağnı gibi tıraş oluyorum desem yeridir.

Bence sadece havası için bir Fatboy alınabilir yoksa R41ler 89lar varken eskiler çokta aranmaz ama işin nostaljik havası varsa Fatboy'un üzerine tanımam. Şuana kadar kullandığım en güzel nostaljik alet.

Eğer "geleneksel" tıraş ise geleneksel "alet"te alınmalı ve bu "fatboy" olmalı.
(04/07/2012, Saat: 23:16)submoa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hosbulduk Smile

Evet biraz abarttim sanirim, ama sizleri gorunce bir nevi teselli oluyorum yanliz olmadigimi ve benden kat ve kat beterleri oldugunu gorunce. Ne musrif insanlariz Big Grin.

Yapi olarak boyle hevesli girip sonradan biktigim seyler yok degil itiraf etmeliyim. Ama bu "Turk gibi baslamak" bana saf degil genlerimizde olan birsey olduguna sevinmedim degil Tongue. Yanliz bu tirasin ayricaligi mecburi ve devamli olmasi gerektigi icin ve seceneklerin cogunu tukedip basariya ulasamadiktan sonra geleneksel tirasi kesfedip tiras konusunda basariyi yakaladiktan sonra vazgecme olasiligi daima olmakla birlikte orantisi yinede dusuk. Su an iki opsiyon var; cift tarafli alet ve ustura. Simdilik cift tarafli aletle daha iyi bir sonuc aliyorum. Her ikisindede bu rituel surecek (umarim Dodgy).


Babam daha onceden geleneksel oluyordu. Fircasi, kasesi duruyor, hatta kucuklugumde hatirladigim kadariyla icinde arko felan duruyordu Smile. Hatta ilk basta aceleyle denemek icin onlari kullanayim dedim ama baya bir antika gibi gozukuyorlardi, firca baya bi sac kaybina ugramis Big Grin. Dolayisiyla onun icin bir donus olur artik. Kendisi Turkiye'de simdi, bana bir ton jilet getirecek Cool.


Lord biraz yavas arkadas. Ben bu konunun basligini ilk basta "beni batirdiniz" koyup ilk mesajimda sana kufur etmek olacakti Big Grin. Saka bir yana baya bir gaz verdin Smile.

Taylor Old Bond St Sandalwood traditionalshaving.com daki sipariste eklemistim ama "yok artik!" deyip cikardim sepetten. Fumeyle birlikte bu iksini sonra denerim artik.

BU fatboy ve slimler tiras olarak, modern aletlere gore gercekten dahadami iyi bir sonuc sagliyorlar yoksa havasi icinmi? Ornegin Muhle R41 cok agresif diyorlar, ondan daha iyi bir sonucmu verir bu fatboy ve slim? Verirse Razor Emporium'dan hangisini tavsiye edersiniz?

sanguine coolcut4 sirasini beklesin simdilik.

Bu arada, yasim 28. Biraz parca parca oluyor ama, unutuyorum hehe.

kanadadasın fendrihan ve shavingstyle internetten alışveirş yapmak için harika siteler.

Slim ve fatboyların daha doğrusu eski gilettelerin hem az bulunana antikaları olmasından değerleri var, hem şimdiki hiç bir makinede bulunmayan muazzam üretim kaliteleri, hem de kafa tasarımları sayesinde çok konforlu ama efektif tıraşları var. İlk tıraşında "gilllette yapmış arkadaş" dedirtiyor. Bugün bir futur, 34c, slant vs favorilerimde değildir amam slim'i asla ama asla bırakmam. Hani öyle harika yapmış ki gilllette, düzgün kullanılırsa senin torununun, torunu dahi kullanabilir, tabi o zaman hala yaprak jilet kalmış olursa.

coolcut4 ucuz, araya sıkıştır, memnun kalacaksın. Ebayde var.

Kanadada yaşıyorsun, füme kullanmaya çalışıyorsun. Doğru mu algılıyorum, kafam mı iyi?

yeni r41 bence gereksiz bir alet. Fazla agresif makine iyi ya da efektif demek değildir. Her tıraşta üst derini kazıyıp, tahriş edecekse, hergün düzenli kullanamayacaksan, cildini kısa sürede yoracaksa ne mantığı var?

Genel tıraş kalitesi olarak her türlü r41den daha iyi tıraş verirler. Günlük tıraşa uygun ve konforludurlar. r41'i pagani zonda falan gibi düşün. Fatboy'u ise s350 4matic. Big Grin
Şöyle temiz bir şeyler olur:

http://www.ebay.com/itm/F2-Gillette-Fat-...27c8adeb34

http://www.ebay.com/itm/Shave-Ready-Gill...519fb89a19

http://www.ebay.com/itm/1961-Gillette-Sl...58949dceee

Daha bir sürü bulursun, fatboy piyasada daha az olduğundan temizlerini bulmak daha zordur ve fiyatları daha yüksektir. Misal kutusunda hiç kullanılmamış, paketi açılmamış slim'i 150 dolar'a bulabilirken, fatboy'da 250-300 dolarlar isterler. Bence değmez. 50-60 dolardan fazla verilmemeli yeniden restore edilmemişse. Çok özel materyalden üretilmediği ya da çok nadir bulunan kaliteli bir parça olmadığı sürece hiçbir makinaya 60-70 dolardan fazla para verilmemesi gerektiği düşüncesindeyim.

Çünkü ben o paraya iki tane cillop antika ustura alır, üstüne de iki pantol dikerim.

Tamam pantol dikemem ama keman yaparım.
bendende nacizane bir öneri

coolcut 4

fason ürettiriliyor

aynen kızaklı usturaları
bir çin şirketinin yapıp
her isimde
ustura ali, enzo vs vs... daha onlarca markada sattıgı gıbı

aynı ürünü noname olarak yarı fiyatına alabilirsiniz.

http://www.ebay.com/itm/Professiona-Stai...3a7477e1a5

ara sıra bazı satıcılar 4 $ a kadar düşük fiyatlardan verebiliyor

ben 10 dorco jiletle beraber 4 dolara almıştım mesela
http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll...true&rt=nc





aynı ürün amazonda 10£
http://www.amazon.co.uk/Stainless-Straig...rid_pt_0_2
Beni ikna ettiniz, bir tanede fatboy alacam. Daha r41 gelmedi Undecided

http://www.ebay.com/itm/Professiona-Stai...818wt_1163 "coolcut4" siparis verdim. 3.86$ ya geldi Ebay bucks puaniyla. Saol McOrco Smile

Simdide fatboy ariyorum.

http://razoremporium.com/store/index.php...ts_id=1685 225$

http://razoremporium.com/store/index.php...ts_id=1814 180$

Ebaydekiler ise 50-60$ civarlarinda. Bunlarin farki nedir?

fendrihan biraz pahali ama bol secenek var, Traditionalshaving.com'un fiyatlari daha uygundu aletler icin, arti vergi yok.

Lord pantalon ve keman yerine ustura alirsin bence Big Grin
Sayfalar: 1 2 3 4