Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Balıkesir - Ayvalıktan herkese selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Sevgili Geltir ailesi, öncelikle size bu topluluğu oluşturduğunuz ve yorumlarınızla çocukluğumdan beri özendiğim geleneksel tıraşta bana yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
         Yazımın başlığında da belirttiğim gibi Ayvalıkta yaşıyorum 31 yaşının sonlarında bir belediye personeliyim Geleneksel tıraşla ilk tanışmam çocukluğumda rahmetli dedemin izleyerek başlamıştı o dönemleri hatırlarım baba tek kullanımlık permatikler kullanırken dedemin çift taraflı makinesi çok hoşuma giderdi (markası neydi ve şimdi nerede duruyor çok merak ediyorum dedem çok janti adamdı 1995 yılında 7 yaşında olmasaydım kesin saklardım).
         Ona olan özentimden liseye ilk başladığımdağidim mach 3 ve nivea balzam almıştım senelerce onu kullandım emektarımın hakkını yiyemem ama çok tıkanmasında dolayı son iki senedir fusion kullanıyordum ama ne zaman berbere gitsem (en az 2 haftada bir ) bir ustura tıraşı olurum o fırçanın yüzümde dolaşması o sabunun kokusu hep bende ayrı bir yerde idi.
        Bir süredir kullandığım sabun ve tıraş jelleri kullanım esnasında suratımı havasız bırakıyormuş ve dudaklarımı yakıyormuş gibi bir hissiyat bırakıyordu tesadüfü olarak bir milyoncu dükkanın tıaş aletleri standında gördüğüm derbi krem ve ilk tıraş fırçasını alarak bu değişimi başlatmam gerektiğini düşündüm ve sonuçlar çok pozitifti ama birşeyler eksikti köpüğü sanki berberlerdeki gibi güzel köpürtemediğimi düşünerek youtube a atıldım razorus'um sayfası ve delikanlı tıraştan sonra burada geçirdiğim güzel ve keyifli zamanın ardından....
        Kendime bir rimei a2002 aldım ve daha önce ustura tıraşı oluyordum üniversite döneminde o dönemden kalan rapira jiletlerimle çok güzel deneyimler ve tabi ki yüzümü tanımamın verdiği hatalar yaparak ki 2 haftalık sürecin içerisindeyim ve hala hatalr yapıyorum  Big Grin  şu an;
1 adet Merkür 34C
1 adet Yaqi Sentetik Fırça (o razorusta ki sarı saplı olandan yanında wilkinson sabunla beraber olandan)
ve proraso nun mentollü seti var (tıraş öncesi kremi, aftershave bal mı ve kremi)
Bunları aldım ve yoluma devam ediyorum ama rimeiden asla vazgeçmicem o benim ilk göz ağrım kutusunda duruyo Smile bide bi tane kutulu yumalardan aldım 4.5 tl ye bi ara onuda denerim .
Bide bir sorum olacak berberim sakallarımın suratıma göre sert olduğunu söyler ve her tıraş öncesi yumuşatıcı krem sürerler bende ondan aldım 34c de Gİllette Permasharp kullanıyorum yüzüme ve makineme uygun jilet önerilerinizi bekliyorum.
hoşgeldiniz keyifli tıraşlar
Komşum foruma hoş geldiniz çok güzel bir yerde ikamet ediyorsunuz Smile Ve anladığım kadarıyla Fenerbahçe taraftarısınız geçmiş olsun diyorum. Güzel bir tıraş olup mağlubiyet duygusundan kurtulmanızı diliyorum.
Hoş geldiniz
Hoşgeldiniz güzel setiniz var forumdan da keyif almanizi diliyorum
Hoş geldiniz komşum. Keyifli tıraşlar dilerim.
Askerliğimi Burhaniye de yaptım. Bir çok kez Ayvalık da bulundum güzel anılarım oldu. En son 2018 Ekim ayında gezdim.
Jilet olarak Feather, gillette 7clok, silver blue, wilkinson sword tavsiye ederim.


Youtube.com/Berberbey
Hoşgeldiniz. Dün gece seyahat esnasında Ekbir'de bir kahve molası vermiştim. Değişik jiletler de vardı yanımda, keşke 1 gün önce gelseydiniz foruma.. Big Grin
Hoş geldiniz komşum. Güzel yerde yaşıyorsunuz. Smile
Hoşgeldiniz.
Sayfalar: 1 2 3