Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Kılıçla Tıraş
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2


Daha konuyu açmadan Murray Carter olabileceğini tahmin etmiştim. Kendisi bilmemkaç kuşaktır dermici olan bir aileden geliyor. Kaşıkla vs tıraş videoları var, çok sağlam bir bıçak yapımcısıdır.
Tıraş olmaya korkulan aletlerle tıraş daha konforlu oluyor nedense. Ben de hep ustura ile tıraşı imkansız görürdüm; fakat bazı açılardan çift taraflı aletlerden daha konforlu geliyor şimdi. Belki de kılıç en konforlusudur. Çok cesur bir ağabey imiş.
Cüneyt Arkın kara murat serisinin birinde zindandan kaçıp yılların sakalını buna benzer bir bıçakla kuru kuru almıştı bir hamlede... tıraşa bakış açımızla oynadılar çocukluğumuzdaSmile
Normalda katana vs. japon kılıcları gibi arkası etli olup ince uca destek veren kılıclar haric diger kılıclar cok bilenmez, kullanım sekline ters. Bu arkadas anladıgım bıcagı bizim satır gibi tek yonlu bilemis bu islemi yapmak icin, ama normal kullanım ve bileme yontemine bu kadar keskin olması aslında ters. Bir zamanda baltayla tıras olan vardı. Paylasım icin tesekkurler.
(06/02/2020, Saat: 20:55)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Normalda katana vs. japon kılıcları gibi arkası etli olup ince uca destek veren kılıclar haric diger kılıclar cok bilenmez, kullanım sekline ters. Bu arkadas anladıgım bıcagı bizim satır gibi tek yonlu bilemis bu islemi yapmak icin, ama normal kullanım ve bileme yontemine bu kadar keskin olması aslında ters. Bir zamanda baltayla tıras olan vardı. Paylasım icin tesekkurler.

Komşum videoda anlatıyor, kılıç kendi yaptığı bir kılıç, katana mantığıyla yapılmış yanlar esnek yay çeliği, merkez hitachi mavi çelik. Bu çelik çok sağlam ve tok bir çeliktir, dolayısıyla çok yüksek keskinliklere ulaşabilir. Aslında yaptığının düz bir katanadan çok da farkı yok. Fakat tıraş söz konusu olacaksa hitachi white steel daha iyi olurdu çünkü biri tok takım çeliği iken, idiğeri tane yapısı çok küçük saf karbon çeliği dolayısıyla çok ekstrem keskinliklere ulaşabiliyor. Bende bu çeliklerden yapılma el dövmesi japon ıskarpelalar var mesleğim icabı. Hitachi mavi çeliği bilemek tam bir işkence çünkü anormal derecede sağlam tok bir çelik.
(06/02/2020, Saat: 21:48)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum videoda anlatıyor, kılıç kendi yaptığı bir kılıç, katana mantığıyla yapılmış yanlar esnek yay çeliği, merkez hitachi mavi çelik. Bu çelik çok sağlam ve tok bir çeliktir, dolayısıyla çok yüksek keskinliklere ulaşabilir. Aslında yaptığının düz bir katanadan çok da farkı yok. Fakat tıraş söz konusu olacaksa hitachi white steel daha iyi olurdu çünkü biri tok takım çeliği iken, idiğeri tane yapısı çok küçük saf karbon çeliği dolayısıyla çok ekstrem keskinliklere ulaşabiliyor. Bende bu çeliklerden yapılma el dövmesi japon ıskarpelalar var mesleğim icabı. Hitachi mavi çeliği bilemek tam bir işkence çünkü anormal derecede sağlam tok bir çelik.

Üstadım mesleğinizi biliyorum ama alaninizi bilmiyorum. Özel değilse paylaşmak bir konu video ya da cevap vermeniz mümkün müdür. ? Konuyu kirletmek de istemem ama merak ettim Smile
Lord komsum acıklamalar icin cok tesekkurler. Videoyu detaylı izlemedim hızlı sekilde ileri atlayıp nasıl tıras olduguna bakmıstım. Celik vs. bilgilerini bilmiyordum, cevap ve bilgiler icin sagolasın.
(06/02/2020, Saat: 22:17)mustbe Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadım mesleğinizi biliyorum ama alaninizi bilmiyorum. Özel değilse paylaşmak bir konu video ya da cevap vermeniz mümkün müdür. ? Konuyu kirletmek de istemem ama merak ettim Smile

Komşum lutiye'yim, yani yaylı çalgı yapımcısı, master'ımı çelik, bileme taşları ve bilenme açılarının farklı aletler ve ahşap üzerinde etkileri ile ilgili yaptığımdan dolayı bu konulara giriş seviyesinde bir metalurjist kadar aşinayım diyebilirim.
(06/02/2020, Saat: 23:29)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lord komsum acıklamalar icin cok tesekkurler. Videoyu detaylı izlemedim hızlı sekilde ileri atlayıp nasıl tıras olduguna bakmıstım. Celik vs. bilgilerini bilmiyordum, cevap ve bilgiler icin sagolasın.

Rica ederim komşum.
Sayfalar: 1 2