Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yazı için rahat, aydınlatmalı klavye önerisi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Komşular selam, yeni bir klavye ihtiyacı doğuyor gibi görünüyor. Çok fazla yazı yazıyorum ve tuşları geniş ve rahat ve aydınlatmalı bir klavyeye ihtiyacım var. Halihazırda logitech g710+ var aldığımdan beri pek memnun değilim. Tuşlar küçük ve hızlı ve temiz yazması zor. Aydınlatması sadece beyaz ve kısıları olarak çok memnundum ve ses kontrol olayı olması da çok iyiydi. Ama sıvı teması sonucunda bazı tuşları işlemez ve yanmaz oldu. İçini açıp temizleyip kurutsam da iş işten geçmiş.

Şimdi malesef piyasada bu oyuncu gençler yüzünden rgb modası sarmış, ortalık pavyon gibi klavye dolu. Bana akşam gözümü almayacak, sabit renkte ışık verebilecek ve yazımı rahat bir klavye lazım. Çoğu rgb klavyede komik bir şekilde sabit renkte kullanma seçeneği yok. Sürekli pavyon gibi oynaşıyorlar. Aradıklarıma uyan gibi görünen tek makul model Rampage hydra r6 oldu. Hem mavi tuşları varmış, bendeki kahverengileri sevmiyordum, hep şu mavi tuşlu şıkır şıkır klavyelerden istiyordum.

Aslına bakarsanız bana lazım olan ibm'in efsanevi M modelinin aydınlatmalısı gibi bir şey. Şakır şakır yazı yazılan, keyif veren, aydınlatmalı ama pavyon gibi olmayan ve orta karar fiyatı olan bir şey. Bu konuda önereceğiniz modeller nedir acaba? Olmazsa olmazım bilek desteği, bir de olursa ses kontrolü ama o şart değil.
Logitech g213 oyuncu klavyesi. Programdan tek renk yanabiliyormuş üstad. Yazması nasıl bilmem
Asus Cerberus MK II . Dilediğiniz renge ayarlayabilir, isterseniz kapatabilir ve renk şiddetini belirleyebilirsiniz... Oldukça yumuşak ve sessiz bir kullanım sağlar. (Şu an yazmamı sağlıyor kendisi)
Razer Chroma. Green switch. Razer serisi içindeki en sesli klavye. Çat çut bütün bina ayakta. Smile Üç yıldır kullanıyorum taş gibi klavye. Bendeki V1 ama şuan V2 mevcut piyasada. Örgü kablo. Klavye üzerinde mikrofon ve hoparlör çıkışına ilaveten iki adet USB girişine sahip.
Razer black widow kullanıyorum. Mecha klavye olduğu için yazarken "şakır şakır" ; istediğiniz gibi.
Klavye renklerini ise kendi yazılımından ayarlıyorsunuz, sabit beğendiğiniz bir renge ayarlamak mümkün.Alalı kaç yıl oldu hatırlamıyorum.
Yeni yeni versiyonları çıkmış bir bakın isterseniz. Razer ın ürünleri pahalı oluyor ama en üst kalite.
Uzunca bir süre 5yıldan fazla Razer BlackWidow Ultimate kullandım mavi switch ama geçenlerde ev ahalisi çakur çukur klavye sesine isyan eDince mekanik sessiz dolma parmaklara uygun klavye arayışına giriştim
Kriter büyük pabuç enter, Türkçe Q
Yanar dönersiz gökkuşaksız aydınlatmakta
Numlock numaratörsüz küçük az yer kaplayan klavye bakarken
Asus ROG Claymore klavyeler gözüme ilişti
Başta numaratörsüz kullanırım dedim ama sürekli Excel açık olunca numaratörsüz olmuyormuş sonuç


14b3b68fb328d0f417a7cab4ca608bc6.jpg

531987eb481eb8e3ca045c0971243d10.jpg

50df453c9b8aa76de4b52b8d5c44d85e.jpg

EK: numaratör her ki tarafa sağa ya da sola takılabiliyor
bir de Cooler Master MasterKeys Pro S RGB LED Oyuncu Klavyesi SGK-6030 klavyeleri çok beğendim basit ve yalın ama Türkçe Q bulamadım


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Rampage klavyeler için kalitesiz, tuşları fırlıyor vs denilmiş çoğu yorumda, tecrübesi olan? Aradığım kriterlere uyan en uygun seçenek logitech g213 gibi göründü. Ama açıkcası logitech markasına da çok sıcak olan bir insan değilim, diğer önerilenlere de şu sıralar o kadar veremem. Acaba r6 plus modelinde r6 daki tuş fırlalama olayı çözüldü mü?
Rampage klavyelere Bostancı Vatan da @GartBnx ile beraber bakmıştık
r6 yada plusu yoktu ama görüntü olarak güzelmiş dediğiniz model
İkinci ek baktınımız mı sarı siteye yada DH ye
Ben bu Asus klavye yi ikinci el aldım elden görerek dokunarak, alan hiç kullanmamış garantili faturalı, çok uyguna
(04/02/2020, Saat: 19:22)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rampage klavyeler için kalitesiz, tuşları fırlıyor vs denilmiş çoğu yorumda, tecrübesi olan? Aradığım kriterlere uyan en uygun seçenek logitech g213 gibi göründü. Ama açıkcası logitech markasına da çok sıcak olan bir insan değilim, diğer önerilenlere de şu sıralar o kadar veremem. Acaba r6 plus modelinde r6 daki tuş fırlalama olayı çözüldü mü?

Logitech firmasına sonuna kadar güvenebilirsiniz. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir müşteri hizmeti anlayışları var. Aldığınız yer ile değil de doğrudan Logitech firması ile iletişime geçerseniz sorun yaşadığınızda ürünü yenisi ile değiştiriyor direk.
(04/02/2020, Saat: 23:05)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Logitech firmasına sonuna kadar güvenebilirsiniz. Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir müşteri hizmeti anlayışları var. Aldığınız yer ile değil de doğrudan Logitech firması ile iletişime geçerseniz sorun yaşadığınızda ürünü yenisi ile değiştiriyor direk.

Komşum şöyle örnek vereyim, bu markanın mouseları çok sağlam olmasıyla övülür, aldığım modelin garantisi biter bitmez bozuldu, ama bir a4 alıyorsunuz 10 yıl kullanıyorsunuz buna karşılık. İlaveten kullandığım g710+ klavyemi önceki razer lycosa kalvyemdeki tuş soyulmaıs sebebiyle garantiden fark ödeyerek almıştım. Bu modelde de tuşların kırılma problemi var kronik, internette pek çok şikayet var. Beinm klavyemde de kırılan tuşlar var. Zamanında logitech türkiyeye başvurup kırılmış olan birkaç tuş için destek istemiş, gerekirse ücretiyle alabileceğimi belirtmiştim. Çözüm olarak sadece komple tuş takımını satabileceklerini söylemişlerdi, verdikleri fiyat da klavyenin yarı fiyatıydı. O yüzden benim logitech markasına fazla güvenim yok. Bilgisayar dünyasının en abartılan markalarından biri olduğu inancındayım, tıpkı bir zmaanların thermaltake markası gibi.

Bana kalırsa klavye, mouse işini microsoft çok daha iyi yapıyor. Gönül isterdi ki das boot klavyelerin tr versiyonları makul fiyatlara olsaydı da alabilseydik ama piyasa sebebiyle ortalık çin, tayvan malı klavye dolu.
Sayfalar: 1 2 3