Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhabalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Değerli forum üyeleri hepinize merhabalar.

Ben Barbaros, Ankara'da yaşıyor ve okuyorum. 28 yaşında Malzeme Mühendisliği yüksek lisans öğrencisiyim, çalışmıyorum. 2010 yılında mach3 ile tıraş olmaya arko sabun ve 18 yaş doğum günü hediyesi omega 10077 tıraş fırçası kullanarak başladım. 2015 yılından itibaren geleneksel tıraşı benimsedim. Forumu da 2015 den beri inaktif t hep takip ettim. Sürece Yuma-permasharp ile başladım ve her zaman severek kullandım, kullanıyorum. Zaman içinde Rimei ve Wilkinson ile farklı kesim karakterlerini denedim. 10 yıl bouyunca tıraş aleti haricinde sabun-fırça-jiletim hep aynı idi (tıraşta minimalizm yapmışım bilmeden) o sebeple belki hangi tıraş aleti karakterinin bana uygun olduğunu anlamam kolay oldu sanirim. 2020 itibariyle proraso beyaz, tabac, yaqi sentetik (butterscotch), astra mavi/yeşil (mavi olanı çok uygun buldum cildime) alarak zehirli oku attım. En baştan beri hassas cilt yapım sebebiyle 3 günde bir banyo sonrası 3 perde (wtg,2xtg) soğuk tıraş oluyorum. Proraso beyaz sabun hem cildime çok iyi geldi, hem de seboreik dermatitin yangılarını azalttı. Kayganlık ve tıraş sonrası nemlendirme hissiyatı aradığım seviye ki tıraş sonrası kullanmıyorum. Soğuk suyla yıkadıktan sonra yüzümü kurulamıyorum. Sanırsam sabunumu buldum (büyük laf söyledik, hayırlısı). Yumayı çok sevsem de agresiflik seviyesi haftada 2 kez tırwş olmamı zorlaştırıyor.

Uysal kesimli tıraş aletlerinin cilt yapıma uyduğuna ve hissiyat olarak beni oldukça memnun ettiğine kanaatim kesin. Bu sebeple de uysal kesime sahip vintage bir gilette alete sahip olmak istiyorum ve gözüme slim twist'i kestirdim. 100 lira civarı bir fiyata buldum acaba sayın komşularım/üstadlar ne düşünürler merak etmekteyim. Forum içinde de satılıklara bakacağım muhakkak, denk gelirim umarım. Herkese tekrardan merhaba. (Not: uygun fiyatlı black beauty için de ciddi düşünüyorum.)
Foruma hoşgeldiniz hocam.

Seboreik dermatit dertlerimiz ve şehirlerimiz ortak, ayda bir Ankara tayfası olarak buluşmaya çalışıyoruz. Eğer şubat ayı buluşmamıza katılmayı düşünürseniz hem ortak dertlerimizden dert yanabiliriz hem de elimdeki slim twisti denemeniz için size verebilirim.

Keyifli tıraşlarınız ve sohbetleriniz olsun.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Foruma hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar ve hoş sohbetler dilerim.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Foruma hoş geldiniz komşum.
Hoşgeldiniz, bol köpüklü tıraşlarınız olsun.
Aramıza hoşgeldiniz keyifli tıraşlar dilerim.
hoşgeldiniz keyifli tıraşlar
Keyifli forumlar, hoş geldiniz.
Hoş geldiniz komşum. Keyifli tıraşlar dilerim.
Komşum hoşgeldiniz.
Sayfalar: 1 2 3