Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Uzun bir tanışma merhabası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Değerli forum üyeleri;

2 senedir foruma birfiil üyeyim, herhalde bir 3 4 senede uzaktan takip ettim. 2 ay kadar önce emekli olduğum ve çalışma hayatına uzun bir süre -belkide hiç dönmemek üzere- ara verdiğim için forumla daha etkin bir iletişimde olma şansını yakalamış bulunmaktayım.

Geleneksel tıraşla tanışmam (yani ilk tıraşım) 30 küsur sene önce dedemin gillette açık taraklısı ve arko çubuğuyla oldu ve o günden beri çok zorda ve yokta kalmadıkça kalmadıkça gelenekselden vazgeçmedim. Akabinde uzunca bir süre gillete'e yancı yine rahmetlinin hans sandkaulen çelik usturası ve kayışıyla -taaki iyice körelip bileyleme ve honlamaya ihtiyaç duyacak hale gelene kadar- idare ettim (kendisi temizlenmiş, polisajlanmış ve yağlanmış bir şekilde kutusunda bekliyor). 90 larda yine arko çubuk, perma-sharp ve ej nin o zamanlardaki kapalı taraklısıyla (yani dümdüz de8) devam ettim. Tr ye ilk gelen ws classiclerden de almıştım. 2000 lere gelince bir de sedef edinip usturaya -jiletlide olsa- bir nevi dönüş yapmış oldum.

Son senelerde de bu aletlerime dovo jiletli ve rimei (yolluk-yolculuk aleti) ekleyerek standart arko çubukla devam ediyorum. Fırça olarak rahmetlinin emektar at kılını beni de kendini de bırakana kadar kullandım, sonrasında  simpsons best badgerını ve daha yeni aldığım -ilk başta çok uzak durup konularını dahi okumasam da- yaqi tuxedo sentetiğini ile dönüşümlü olarak kullanıyorum (ki çok beğendim hakikaten sanırım BASF teknolojisi bir fiber türü bu tuxedo dedikleri ürün grubu).

Jiletlere gelirsek eskiden sadece perma-sharp kullanırdım (normal olarak çünkü o zamanlar elde başka alternatif yoktu yada biz bilmiyorduk). son dönemlerde berberimin bana toptancısından alıp kakaladığı Smile 100 lük yeşil astra ve tahtakalede dolanırken gaflete düşüp aldığım yine yüzlük zaza gold dışında toptan jilet almadım ve almayı da düşünmüyorum (bu iki şahsına münhasır gerçekten cildime hiç bir şekilde uymadılar, ya kaşıntı,ya kızarıklık ya sivilce gibi bilimum işkenceyi yaptılar Smile ) Uzun bir süredir paket halinde çeşitli marka ve modelleri malum değerli ve yerli iki internet tedarikçimizden -okuduğum, bu bana gider tahmin yürüttüğüm kadarıyla- alıyor ve kullanıyorum. Japon tıraş ürünlerine karşı önyargılı olduğum için featherdan uzak duruyorum. Diğer jiletlerin oldukça önemli bir bölümünü denedim. Bu jilet bu aletle vs iyi gitti not alayım diyede kafa yormuyorum, beğenmezsem paketleyip bantlayıp tamirat tadilat kesicisi niyetine kullanırım düşüncesiyle bir kutuya kaldırıyorum (bir gün olur da İstanbul buluşması düzenlenirse ihtiyacı olan/isteyen arkadaşlarımıza vermekten keyif alırım).

Forumun admin, moderatör ve duayenlerinin, kendi başına yap sevdalarının, sakallı gezmenin bu kadar gereksiz ve anlamsız moda olduğu günümüzde geleneksel tıraşı illaki öğrenmeye çalışan soran soruşturan çaba gösteren gençlerin; bugüne kadar yaptıkları/yazdıkları/paylaştıkları/buluştukları/hediye ettikleri/destekledikleri her şeye sonsuz saygı ve sempatiyle bakıyor ve hepinize çok teşekkür ediyorum.

Sevgi selam ve saygılarımla (tanışma kısmından önce 2 yorum yaptığım ve sürç-i lisan ettiysem affola)
Hoşgeldiniz komşum. Yazınızı zevkle okudum. Keyifli ve tahrişsiz tıraşlar dilerim.
Hoşgeldiniz
hoşgeldiniz keyifli tıraşlar
Hoşgeldiniz, tecrübeleriniz değerlidir. Bol paylaşımlar, keyifli tıraşlar dilerim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@oguzkagan bey hoşgeldiniz emektar ürünlerinizi görmek isteriz saygılar.
Hoşgeldiniz
Hoşgeldiniz.
Değerli üstadım hoş geldiniz, keyifli tıraşlar dilerim.
Hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar dilerim

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6