Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Lord Platinum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yılbaşı öncesi Razorus'un sunmuş olduğu jilet şöleninden edindiğim jiletlerden olan Lord Platinum ile ilgili bir kaç kısa cümle ile ilgili fikrimi belirtmek istedim ancak başlığını bulamadığımdan konusunu açmak zorunda kaldım. Gözümden kaçmış ise affola..

Jiletler tek sarım olarak kutulanmış olarak satışa sunulmuş ve şu an 5'li kutudaki fiyatı 5,00TL.

9b7e17dc344e680d5b5fa76bcb95c884.jpg

Kullanım deneyimine gelirsek, Rockwell 6C'nin 6 numaralı başlığı ile 3-4 günlük sakalda 2 perde olarak tıraş oldum TOBS krem ile. Keskinliği bana epey az geldi.3 perde yapsam belki biraz daha toparlayabilirdi ancak pek devam etmek içimden gelmedi. Konfor olarak ise ortanın 1 tık üzeri diyebilirim. İleride bir şans daha veririm illaki R41 ile ancak yakın zamanda görünmüyor. Uzun bir süre geri planda olacak gibi duruyor.
Merak edip tekrar denemek istedim aynı jileti ve çok farklı bir karakter ile tıraş geçirdim. Alet olarak yine Rockwell 6C kullandım (6-6), keskinlik gözle görülür şekilde konfor da bir miktar artmıştı.
Ben de başlığı açan komşum gibi razorustan almıştım bu jileti. Dün ilk kez denedim. DE89 ile kullandım.

İlk başta her şey iyi gidiyor gibiydi. Fakat ilk perde bitip ikinci perde öncesi yüzüme su vururken cildimde kaşıntılar hissetmeye başladım. Birkaç yerde de noktasal kanamalara rastladım. Jileti çıkarıp atacaktım ama hadi dedim, başladım bir kere, nasıl başladıysam öyle bitireyim. Tıraş devam ederken atlamalar, takılmalar, yolmalar ne ararsanız vardı. Tıraş bittiğinde bir iki noktada daha noktasal kanamaya denk geldim. Kaşıntı da halen vardı (ki tıraşı akşam oldum, şimdi sabah saat 09:50 ve halen jiletin ruhu yanaklarımı gıdıklıyor).

İşte böyle bir deneyim oldu. Bir süre kullanmam ama kullandığımda bu kez Qshave ile deneyeceğim, yine olmazsa yolcudur abbas, bağlasan durmaz.