Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Ekipmanları Önem Sırası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhaba komşularım,

Geleneksel tıraşa merak saldığımdan beri ( böyle diyince çok havalı oldu ama 1-1,5 aylık bi süreçten bahsediyoruz Tongue ) aklımı kurcalayan bir konu var. Siz tecrübeli tıraşseverlerin fikirlerini almak istedim. Arama da yaptım ancak buna benzer bir konuya rastlayamadım. Varsa affola, yönlendirirseniz okuyup bilgi edinmek isterim, yoksa da fikirlerinizi merak ediyorum.

10 birimlik bir bütçeniz olsa ve tıraş ekipmanlarını

1-Tıraş aleti
2-Fırça
3-Sabun/krem
4-Aftershave losyon/balsam

olarak kategorilendirsek hangi kaleme ne kadar birimlik bütçe ayırırdınız/ayırdınız?

Not : Jilet, şap vb ürünlerin gideri ufak olduğundan hesaba katılmamıştır. Dilerseniz bunların toplamına da 1 birim olarak bakıp yukarıda sayılan 4 kategoriyi 9 birim üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler.
Komşum zaten geleneksel tıraşa bu kadar masraf edilmesinin nedeni bu kadar basite indirgenememesidir. Kimisi 1500 liralık aletle arko sabun kullanır , kimi yumanın yanında MDC sabun kullanır rahat eder. Kimine göre 1000 liralık simpson fırçayı 30 liralık omegadan kötü bulur kimi için o simpson olmazsa olmazdır.
Ayrıca jilet fiyatını da ihmal etmişsiniz ama 20 liraya 100 adet alabildiğiniz derby usta da cildinize uyabilir , aynı fiyata 5li paket kai jilet de.
Ben de bu işte yeniyim ama deneyimli geleneksel tıraş severlerin de bu işi bu kadar basit matematiğe indirgeyebileceğini sanmıyorum. Bence kreme bu kadar vereceğime fırça alırdım falan diye üzülmeden bütçeniz dahilinde bu serüvenin keyfini çıkarın.
Öznel yorumumdur üst notu ile,
Jilet,şap vs giderlerini 0 kabul edip,
NŞA'da pi sayısına 3 dersek,
Hepsine 2.5 birim...

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
Fırça ve after shave tıraşın keyif yönü diyebiliriz. Ama alet, jilet ve sabun direkt birinci ögeleri ve tıraşın kalitesini bence bunlar belirler. Fırçanız kötüyse bile aletiniz ve jiletiniz kombinasyonuyla size iyi geliyorsa sabun veya kreminizin koruyuculuğu ve nemlendirmesi iyiyse tıraşınız iyi geçecektir. Fırça bu durumda hiç önemsiz demek istemiyorum. Koku ise pastanın üzerindeki çilek.

Şahsen ben en fazla harcamayı sabun ve kreme yaptım su ana kadar.
Cepte 10 lira var.

-Yakınlarımda tecrubeli komsularım varsa arar bir caya cagırır, dusuncelerini tecrubelerini alırım. -1lira
-İmpaya yakınsam 1 kutu tatlı goturur, o kosedeki bucur sandalyeye oturur, gelen gidene tatlı ikram eder sohbet eder isin membagında bilgi alır ogrenirim. -1lira
-Eve gelir aksamları fiber internet hızında Geltir dunyasında arastırma, okuma ogrenme soruları ve yanıtları gorme. Okurken çayıydı kahvesiydi belki aksam saattinde demlenme rakısıydı, internetiydi derken -2lira.
-Elimde bir parlak metal olsun, baktıkca icim acılsın, banyoya girdigimde gozume ilissin, gordugumde dun ki guzel tıras aklıma gelsin diyerekten guzel bir makinaya -6 lira.
-Yuzumu sımartsın, arada ben onu oksayayım sonrada o beni oksasın, costursun kopugu yuzumde, olsun elimin bir uzantısı, bir omur dostlugun baslangıcı demek icin iyi bir fırca -4 lira.
-Yine uzamıs diye sıkılarak oldugum tıraslara dans versin, renk versin. Korusun bu guzel cildi/yapılan hatayı, kaysın buz pistinde kayan bir patenci gibi makine yuzumde, cossun kopuk o guzel fırcamla, mest etsin beni kokusuyla tıras sonrası yumusaklıgıyla diyerekten sabuna -3lira
-Yaksın hafiften şu suratı da alem pembe yanaklı yakısıklı gorsun, donsun baksın ev ahalisi mis gibi kokusu esliginde gururlu yuruyusume, anlasın herkes bu adam bir tıras olmus siir gibi. Kokladıkca kendimi, ben neymisim be abi diyesim gelsin diye ASye -2lira
-Deneyelim ogrenelim bilindik jiletlerden karısık yapalım, şapıydı belki standıydı, almısken bir dis macunu ve sampuanda alalım derken yan dal urunler -2lira
.........................
1+1+2+6+4+3+2+2= 20 lira.
Benim hesap boyle cıkıyor, cepte 10 vardı kalani borc harc kredi kartı bulun bir sekil. Smile
Saka bir yana, en iyi yatırım kendinize yatırımdır, iyi urun kullanın dostlar.
(16/11/2019, Saat: 00:05)JohnLocke Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Fırça ve after shave tıraşın keyif yönü diyebiliriz. Ama alet, jilet ve sabun direkt birinci ögeleri ve tıraşın kalitesini bence bunlar belirler. Fırçanız kötüyse bile aletiniz ve jiletiniz kombinasyonuyla size iyi geliyorsa sabun veya kreminizin koruyuculuğu ve nemlendirmesi iyiyse tıraşınız iyi geçecektir. Fırça bu durumda hiç önemsiz demek istemiyorum. Koku ise  pastanın üzerindeki çilek.

Şahsen ben en fazla harcamayı sabun ve kreme yaptım su ana kadar.

Komşum bence fırçayı biraz küçümsemişsiniz sanki. Triple mild üst düzey bi sabunu kaldırıp güzel bi köpük oluşturmak için yeterli omurgası olması gerekir fırçanın aksi taktirde pahalı sabununuz bi işe yaramaz. Ya da elinizdeki fırçanın batıcılığı yüksekse daha kesime başlamadan yüzünüzü tahriş edersiniz ve tıraşınız kötü geçer. Yahut knotu çok küçükse ikinci üçüncü perdelere yeterli köpük kalmaz. Isı ve su tutuşu da buna dahil vs. O yüzden fırça keyif yönü demek bana göre çok doğru değil. Tabi genel olarak bakarsak tüm bileşenler işin keyif yönüne dahil. Ama fırça sabun ya da tıraş aletinden önemsiz değil bence.
Jilet, jilet, jilet Smile uyanini bulmak, deneyimlemekle mumkun ancak.
Bi adamda gergadan derisi olmadigi müddetce baş aktör kesinlikle firca , sonrasinda jilet ve sabun gelir . Aleti en sona birakiyorum , cok absürt sacma bi alet olmadigi müddetce deneyimli bi kullanici aleti dogru kullanabilir . Fakat jilet öyle degil . Sabunda ise iyi kötü cogu sabun bisekilde is görür .
Kisaca Filmimizin ;
Başaktörü : Firca
Aşki : jilet
Figuranlar Sabun ve sonrasinda alet .
Yönetmen belli zaten .
Alet ≡ Jilet > Sabun
Fırça ve aftershave benim için çok fark etmiyor.
Güzel bir konu acmissiniz komsum. Benim sıralamam şöyle;
Fırça>jilet>sabun>alet>af

Uyumlu bir fırça ile ortalama bir sabun ve cildime uyan bir jilet varsa ortada en agresif veya en mild alet fark etmiyor benim için. Af ve balsam tuzu biberi zaten.
Sayfalar: 1 2 3 4 5