Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jaguar Fırça - Geltir Özel Üretim 2019 Etkinlik Fırçası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
(07/05/2020, Saat: 02:39)Alfred Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gerçeğit söylemek gerektirse kötü bir fırça bu. Ayıkla ayıkla bitiremedim sert siyah kılları, ben de kaldırdım attım bir köşeye. Sık sık 2. elde satışa çıkmasının nedeni de bu bence. Hatıra değeri olduğu ve organizasyonla uğraşan dostlar çok emek verdiği için elde tutuyorum ama kullanmayı düşünmüyorum artık.


Haklısınız..semogue olanı satan yok emek sürecini gördüm..çok emek harcandı,özenildi..ben de yetişebilseydim hatıra olarak saklardım.
Erdi ve Osaka komşularımız çok emek verdi hatta başlangıçta yepyeni bir sap istediler ama firmanın sunduğu dar seçeneklerden böyle bir fırça çıktı,@alfred komşuma katılıyorum , hatıratı çok değerli ama iyi bir fırça değil bencede ..
Erdi ve Osaka komşularımızın emeği hatırı var aynen. Zorsakal komşumuza katılıyorum
Bu başlığın konusu değil ama YAQI foruma özel üretim fırça etkinliği olmasını çok isterim.
Değerlendirmelere saygı duyuyorum ancak biraz eksik ve yanlış buluyorum. Messi mi daha iyi Cengiz Ünder mi gibi bir soru bu. Semouge, Selman Abi'nin (Delikanlı Tıraş) ve kullanan bir çok kişinin de dediği gibi domuzların efendisi ve dünyaca tanınan ve kalitesi ile ön plana çıkmış bir üretici. Diğer tarafa Jaguar'ı koyalım. En büyük müşterisi ülkemizin berberleri (evet evet sabun da Arko'dan başka bir ürün kullanmayan ülkemizin berberleri) ve bir kaç harici alıcı.

Forum fırçamızın şöyle değerlendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum: Geltir 2019 Jaguar vs. Piyasadaki Jaguar vs. Başak vs. Lider vs. Pazarlarda Satılan Yerli Fırçalar

Semouge'un kıllarına baktığınızda belli bir kalınlık ve şeffaflık görürsünüz ancak yerli fırçalarımız saman gibi sarıdır. Bir kere kıl kaliteleri kıyaslanamayacak düzeydedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki kıl yoğunluğu artırılmış özel üretim yerli bir fırça 40₺, diğer taraftan Semouge fırçalar 80-90₺ civarında başlıyor.

Şu notu da şuraya bırakayım Jaguar fırça ile etkinlik sırasında sürekli görüştük. Geleneksel tıraş açısından bu markamızı acaba bir yerlere getirebilirmiyiz veya katkımız olabilir mi diye. Ancak Jaguarın BİM marketler için ürettiği bir fırça vardı. Bazılarınız biliyorsunuzdur bu fırçayı ama ben bilmeyenler ve hatırlamayanlar için söyleyeyim. Fırça naylon kıllara sahip arabada toz almak için bile kullanılamayacak kadar kötü bir fırça. Dikkatinizi çekiyorum sentetik değil naylon. Bizim gibi bu işi keyifle yapan birisi fırçayı evine koymaz o derece kötü. Neyse firmaya diyorum işte: "Aslında siz de reçine sap yapsanız çok iyi durur. Şöyle olur böyle olur", bana dedikleri şu idi: Erdi Bey muhtemelen doğal kıl üretimini komple bırakıp BİM'e sattıklarımıza döneceğiz. Ben direk şok. Niye? Aldığım cevap şu: "Erdi Bey zaten bir kalite de Jaguar adı altında üretim yapıyorduk ancak berber toptancıları olsun satış yaptığımız diğer kanallar olsun sürekli ürünlerimizin pahalılığından yakınıyorlardı (toptancılara sattıkları 40-30₺ aralığı) biz de hem fiyattan düşelim hem de en azından kaliteyi biraz daha aşağı çekelim diye Rodeo diye bir alt marka çıkardık. Ancak bunun da fiyatları müşterilerimize fazla gelince naylona geçtik ve satışlar daha iyi. Müşteri de memnun."

Demem o ki elinizdeki fırça bu topraklarda üretilmiş en kaliteli fırçadır. Büyük konuşmayayım ama bir daha böyle bir fırçanın üretileceğini veya geleceğini de sanmıyorum. Türünün son örnekleri sizde mevcut olabilir. Biz de bunun bilincinde olduğumuzdan zaten fırçamızı Kırmızı-Beyaz yaptık.

Bu fırçanın üretiminin her aşamasın da olan biri olarak şunu belirtmek isterim ki evimde Mühle, FS, Yaqi, Semouge bir çok fırça var. Kullanım olarak Geltir 2019 fırçaya elim gitmiyor. Belirli bir kalite ayarında olsa da evimde bulunan Avon sentetik hariç hiç bir fırçadan daha iyi ve kaliteli değil. Yalan söyleyecek değilim. Ancak baş köşede de bu fırça duruyor. Hepsinden daha farklı ve gururlu olarak.
Az önce Oss Man sabun ile kullandım. Sert sabunları delip geçer, çok omurgalı. Zamanla uçlarının yumuşacık olacağına inanıyorum. Kesinlikle daha yoğun kıl var düğümde. Jaguar’ların en iyisi olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sert sabun, sert fırca ister...

Omrum yetmeyecek biz degistiremedik gencler sizlere nasip olur insallah. Smile
Forumdaki etkinliklere (fırça, tas, ustura vs) katılmamış birisi olarak söyleyebilirim ki fırçanın kalitesinden çok manevi değeri onu çekici kılıyor dışarıdan bakan birisi olarak.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaqi veya Uomo ile bir fırça yapılması kesinlikle iyi fikir. Her ikisi ile de forum üyelerinin güçlü bir iletişimi var.
@3RD1 komşumun açıklamalarına ek olarak:

**Jaguar 783, Jaguar 236,  Jaguar 338, Jaguar 1056 ve Jaguar Özel Üretim kullanan birisi olarak şunu net ifade edebilirim ki Geltir Özel üretim içlerinde en iyisidir. Düğün ve kıl yoğunluğu diğer Jaguar fırçaların hiçbirisinde yoktur. Bunu firmadan yetkili kişi (İzzet Bey) ile de defalarca konuştum.

**Türkiye'de üretilen en özel fırça olarak görüyorum.

**Daha öncede bahsettim, Rodeo markası Jaguar'ın daha da kalitesizi. 30TL'lik fırça bile pahalı diye şikayet ediyorlar , metal halkasını çıkartıp maliyet düşürdük, ona bile pahalı dediler, ayakkabı fırçası ile milletin yüzünde köpük yapacaklar neredeyse. (İzzet Bey)

**30TL'lik fırçaya bile pahalı diyorlar, sentetik çıkarttık, ucuz ne varsa ona talep var. Yoksa neden daha iyisini yapmayalım ki (İzzet Bey)

**Omega 10049 kullanıyorum, arasından ayıkladığım ters kıl sayısı Özel Üretim'den fazladır.

**Maliyet konusunda firmanın asıl hedef kitlesi berberler, biz 100 kişiyiz, sadece İstanbul'da 20bin berber var.

**Geltir Özel Üretim'in çok güzel bir dizaynı var.

**Kendi kullandığım Geltir Özel pamuk gibi, ne bir ters kıl kaldı ne de bir sorunu var, çiçek gibi.

** @osaka23 ve @3RD1 komşularım, ellerinize sağlık.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6