Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sakalların batıcı uzamasının nedenleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Komşular sakalların batıcı uzamasının sebepleri nelerdir? Teknik mi, alet mi yoksa seçilen jilet mi?
Bence teknik olabilir. Dodgy
İnce ve cok keskin jiletlerle yakin tıraş sonucu olduğunu düşünüyorum. Mesela perma sharpla tersten alirsam bende de oluyor bu durum. Ama Derby Usta da boyle buseyle karsilasmadim
Sakalların yapısıyla alakalı bir durum.
Tıraş ekipmanlarıyla alakalı değil .İnsan odaklandığı zaman sakal farklı çıkıyor gibi gelebilir.Halbu ki sakal da farklılık yok.
Batıcılıktan kastınız kıl dönmesi değilde elinizi yüzünüzde gezdirdiğinizde ve yüzünüzde batıcı bir hissiyat oluşuyorsa bu fotoğraf tam olarak bu sorunun cevabı. Kılın nasıl kesildiği önemli, fotoğrafta makina ve jilet karşılaştırması yapılmış aslında ama jiletler ve aynı zamanda Çelik usturalarda dahil çok keskinde olsa ağız honlaması iyi değilse kılı keserken böyle parçalar yada temiz bir kesim yapmaz ve batıcı bir hissiyat doğurur yada batıcıdır. Keskin ve ağzı iyi honlanmış jiletlerde bu sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum.
Bunuda farklı jilet deneyerek anlayabilirsiniz.
Ek olarak tabiki cilt yapısıda önemli, hassas ve ince yapılı ciltlerin toleransı daha az oluyor.

56_1236903776536360026133940965612132143...52njpg.jpg
Sorunun daha cok jiletten oldugunu dusunuyorum. Mesela crystal jilet bende o sekil bir etkiye sahip, kıllar ertesi gune boyle degisik batıcı geliyor. Aynı etkiyi baska jilet markalarında yasayan dostlarımda vardır. Deneyip kendi makine/jilet uyum formulunuzu bulun dostlar.
Bir jileti iki seferden fazla kullanınca aynı sıkıntı bende de oluyor. Yalnız yine forumda okumuştum şişe mantarıyla jilete honlama yapıldığını. Bic jilette denemiştim bunu bir iki defa, daha konforlu ve pürüzsüz tıraş olduğumu hatırlıyorum. Kâğıt kesiyormuş gibi jileti mantarın üzerinden uçtan uca çekip bir deneyin...
Bence de sorun jiletten kaynaklı. Jileti değiştirin farkı hemen hissedersiniz zaten.
İlginçtir sedef ustura ve koruma barı kırılmış permatik ile tıraşlarımda bunu yaşamıyorum sadece tahriş ve yanma oluyor ama rimei,wilkinson ile boyun bölgeme sanki iğne batıyormuş hissi yaşıyorum. Galiba de aletlerin bazıları sakalı biraz yüksek açıyla kesiyorlar ya da dediğiniz gibi jiletlerden olabilir. Bugün rimei mavi astra ikilisi ile tıraşımı oldum şuan boyunda özellikle adem elması ve kulakların altında kalan boyun bölgemde bu durum var.
Mavi astra ve Perma Sharpda bariz bu problemi yaşıyorum çok rahatsız edici olmasada oluyor . Bu konuda Rapira ve Personnada böyle bi durum hiç yaşamadım .
Sayfalar: 1 2 3