Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Gillette Türkiye'nin YouTube anketi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ffcmko.jpg

YouTube'de tesadüfen dolaşırken bu ankete rastladım. Diğer seçeneğini oylayanların bir kısmı yorum olarak tıraş sabunu kullandığını belirtmiş. Ben de hemen yorum ekledim Smile Acaba diğer seçeceğini %50'llere çekip "tıraş sabunu" yorumuna boğarsak Gillette'yi kandırabilir miyiz ? Bir umuttur yaşamak diyorum, ankete davetlisiniz.
Aslında Gilette yakın zamanda bir tıraş kremi çıkarttı. Elbette bizim gibi tıraşa tutkulu insanlardan haberdarlar ancak kitlemiz minicik. Haliyle çıkardıkları bu tıraş kremi de hem fırçalı hem fırçasız kullanılan genel pazara da hitap eden acayip bir şey oluyor. "Gillette Pure Shaving Cream" diye aratarak bulabilirsiniz. Nivea da yakın zamanda "Body Shave Stick" diye bir  sabun çıkarttı. Her ikisi de Türkiye pazarında yok. Her ikisi de bizi memnun edecek gibi durmuyor.
Konuyu açtıktan sonra ekleme ihtiyacı hissettim.

Babam eski Unilever distribütörü, yani kıytırık bir anket sonucuyla Türkiye'ye tıraş sabunu veya tıraş kremi getirmeyeceklerini çok iyi biliyorum. Bu firmaların ne gibi AR-GE çalışmaları yaptıklarını, pazarı nasıl takip ettiklerini de biliyorum. Bizimkisi sohbet muhabbet olsun çabası Smile
(02/07/2019, Saat: 02:43)Gentleman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aslında Gilette yakın zamanda bir tıraş kremi çıkarttı. Elbette bizim gibi tıraşa tutkulu insanlardan haberdarlar ancak kitlemiz minicik. Haliyle çıkardıkları bu tıraş kremi de hem fırçalı hem fırçasız kullanılan genel pazara da hitap eden acayip bir şey oluyor. "Gillette Pure Shaving Cream" diye aratarak bulabilirsiniz. Nivea da yakın zamanda "Body Shave Stick" diye bir  sabun çıkarttı. Her ikisi de Türkiye pazarında yok. Her ikisi de bizi memnun edecek gibi durmuyor.

Katılıyorum komşum. Türkiye'ye tıraş sabunu veya tıraş kremi getirmeleri için Arko'nun piyasadan silinmesi lazım. Şu bir gerçek ki ıslak tıraş ürünleri çoğunlukla berber pazarı için var(bugün için). Getirseler bile bence de memnun kalacağımız ürünler olacağını sanmıyorum. P
Mevcut sonuca göre %87 jel ve köpük kullanıyor. Kalan hiçbiri kısmında da tıraş olmayan kişiler vardır ağırlıklı diye düşünüyorum. Velhasıl kelam bu köpük jel ikilisi almış başını gidiyor.

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
Soru sorma stilinde bile yönlendirme var tıraş köpüğü ve tıraş jel olarak yönlendiriyor yani ön plana çıkartıyor. Müşteri gurubuna hitap ettiği gibi. Geleneksel tıraşta kullanılan sabun ve kremleri burada görememek çok normal ayrıca Komşumun dediği gibi hiç tıraş olmayanlarla sabun ve krem ile tıraş olanlarla aynı yerde kalıyor.

Birde geleneksel yöntemle ıslak tıraş olan biri gillette sayfasını çok fazla ziyaret edeceğini zennetmiyorum. O yüzden de oylamada gözükmüyoruzdur.
(02/07/2019, Saat: 10:23)Sh@dow Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Soru sorma stilinde bile yönlendirme var tıraş köpüğü ve tıraş jel olarak yönlendiriyor yani ön plana çıkartıyor. Müşteri gurubuna hitap ettiği gibi. Geleneksel tıraşta kullanılan sabun ve kremleri burada görememek çok normal ayrıca Komşumun dediği gibi hiç tıraş olmayanlarla sabun ve krem ile tıraş olanlarla aynı yerde kalıyor.

Birde geleneksel yöntemle ıslak tıraş olan biri gillette sayfasını çok fazla ziyaret edeceğini zennetmiyorum. O yüzden de oylamada gözükmüyoruzdur.

Gillette videolarında köpüğü bile önermiyor. Israrla jel kullanın diyor.
Bu tarz firmalar nasıl çok para kazanacaklarına bakıyorlar. Hatıra olsun diye veya ufak bir kitlenin gönlü olsun diye ürün çıkarmazlar. Ancak diğer ülkelere baktığımızda hemen hemen hepsinde ufakta olsa bir geleneksel tıraş pazarı ve üretimi var. Bizde maalesef bu yok. Evyap gibi bir firmanın ürettiği Arko sabundan öteye gidebilmiş değiliz. Yerel üreticimizin çıkmaması kazanç kaygısından mıdır acaba? Artisan üretim yapan bir üreticimiz bile yok. Sadece 15-20 kişiye işe gönlünü koyarak zamanından feragat ederek bir şeyler yapmaya çalışan @Efrasyab üstadımız var. Ülkemizde geleneksel tıraşa olan ilgi diğer Avrupa ülkelerinden daha mı az? Yurt dışı hiç görmediğim için soruyorum.
(02/07/2019, Saat: 11:02)3RD1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu tarz firmalar nasıl çok para kazanacaklarına bakıyorlar. Hatıra olsun diye veya ufak bir kitlenin gönlü olsun diye ürün çıkarmazlar. Ancak diğer ülkelere baktığımızda hemen hemen hepsinde ufakta olsa bir geleneksel tıraş pazarı ve üretimi var. Bizde maalesef bu yok. Evyap gibi bir firmanın ürettiği Arko sabundan öteye gidebilmiş değiliz. Yerel üreticimizin çıkmaması kazanç kaygısından mıdır acaba? Artisan üretim yapan bir üreticimiz bile yok. Sadece 15-20 kişiye işe gönlünü koyarak zamanından feragat ederek bir şeyler yapmaya çalışan @Efrasyab üstadımız var. Ülkemizde geleneksel tıraşa olan ilgi diğer Avrupa ülkelerinden daha mı az? Yurt dışı hiç görmediğim için soruyorum.
Kısaca şöyle diyebilirim Erdi hocam.
Almanya ile aynı nüfusa sahibiz neredeyse Tabac diye bir efsaneleri var
İtalya'dan 20 milyon kadar fazlayız sanıyorum proraso'yu bircoğumuz denedi.
Onlar bizden ne alıp deniyor derby, arko, nokta.
Evet ürün bizde de var ama kalite farklı da maalesef mevcut diye düşünüyorum.

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
İnsanımızın (Lafım sana Evyap) daha çok kazanma isteği nedeniyle kaliteyi yakalayamıyoruz. Arko Stick Sabunun üretimine devam edilsin ancak üretime çeşitlilik kazandırılsın. İçeriği geliştirilsin.
Sayfalar: 1 2