Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletin yönü ve kullanım sayısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Komşular merhaba, merak ettiğim bir konu var. Makineye yerleştirdiğiniz jiletin yönü var mı? Çünkü bir yönde çalışıyor. Bir kere a, ikinci kere ters çevirerek b yüzünü kullanmak gibi bir şey olabilir mi? Bazılarında ayırd edilebiliyor, bazılarında edilemiyor. Böyle bir yöntem var mı? Ve jileti kaç defa kullanıyorsunuz? Ben bir kez kullandıktan sonra kıyıp atamıyorum, ikinci kez de kullanıyorum, kullanım sayısını şaşırıp üç dört kez de kullandığım oluyor... Körelme fark edene kadar....
Bildigim kadarıyla yön yok.
Ben de yön yok diye biliyorum. Çoklu kullanım için bilgilendirme amaçlı diye okumuştum. Kullan-at yaptığım için pek dikkat etmiyorum doğrusu..

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
Her ne kadar eşit bilenmiş olsalarda bir farkının var olduğuna inandığım için hangi jilet olursa olsun hep 3-4 yazılı olan tarafı kullanıyorum.
TTO aletlerde jileti yerleştirirken 1-2 yazısının üstte olacak şekilde olmasına dikkat ederim.
bazı jiletler 1-2-3-4 yazıyor diye yazmıştı bir komşumuz forumda sanırım, 2 taraf ve keskin köşelerde rakamların yazması bu amaçla olabilir. Üste 1-2 gelecek şekilde 2 tarafını da kullanırsınız, sonra ters çevirip üste 3-4 gelecek şekilde de kullanabilirsiniz. bu amaçla yapılmış olabilir diye tahmin ediyorum. Bilen komşularımız daha iyi cevap verecektir.
Benim @kayhan komşumuzdan aldığım Gillette slimtwist'in bir yüzünde küçük bir deformasyon var. Çok küçük ama benim için o pusula gibi yol işareti oluyor. Aleti o yöne bakan tarafa çevirip sırasıyla 1,2,3,4 olarak ikişer kez kullanıyorum jiletleri. Her iki seferde bir jiletin numarasını o yöne bakacak şekilde ayarlıyorum

Galaxy S9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(27/06/2019, Saat: 14:19)batmanforever Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her ne kadar eşit bilenmiş olsalarda bir farkının var olduğuna inandığım için hangi jilet olursa olsun hep 3-4 yazılı olan tarafı kullanıyorum.
TTO aletlerde jileti yerleştirirken 1-2 yazısının üstte olacak şekilde olmasına dikkat ederim.
TTO'da ben de hep 1-2 üstte olacak şekilde yapıyorum. Yoksa da markayı üst tarafa getiriyorum. Sebebi ne, sebebi yok kendi adıma.. (:

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
Jiletleri genellikle 4 kere kulandigim için,

1-2 yazan tarafiyla 2 kez sonrasinda,
Cikartip diger tarafiyla da 2 kez tiras oluyorum.
Taktik maktik yok bam bam bam. Smile
Bende jileti 4 kere kullananlardanım. 1-2 yazan taraf 2 kere, 3-4 yazan taraf 2 kere kullanırım. Eğer rakam yazmıyorsa her tıraştan sonra kağıdına geri koyarken jileti ters çevirip öyle kaldırırım böylece bir dahaki tıraşa hazır olur.
Sayfalar: 1 2