Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Frank Shaving 24mm finest ve Morris&Forndran 25mm Blonde Badger karşılaştırması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba komşular,

sık sık bahsettiğim bu iki fırçayı birkaç resimle karşılaştırmak istedim.

p0910111500.jpg

Frank Shaving artık çoğunuzun göz aşinalığı olduğu ve belki yakında önemli bir kısmınızı sahip olacağı Çin üretimi (bir ihtimal Lijun) ancak kaliteli bir marka. Fiyatına göre malzeme ve işçiliği on numara olan nadir ürünlerden.

Morris & Forndran ise ingilterede Lee Sabini' nin kurduğu bir marka. Fırçalar kendisi tarafından sipariş üzerine el yapımı olarak yapılıyor. Kendisi uzun süre Rooney markasının müdürlüğünü yapmış birisi.

Hem Fs hem de M&F oldukça popüler markalar. Doğrudan malzeme ve işçilik kalitesi olarak karşılaştırılamayacak olsalar da performans olarak her fırça karşılaştırılabilir.

Buradaki Fs modeli en popüler olan 24mm düğümlü finest porsuk fırça. Kıl boyu 56mm. Sap yapay fildişi. Oldukça ağır ve tok bir fırça. M&F modeli ise markanın en standart modeli olan 25mm düğümlü 52 kıl boylu, beyaz saplı model. Blonde badger bir pazarlama tabiri. Kalite olarak çift bant bir super ayarında.

attachment.php?attachmentid=178643&stc=1&d=1308843460

Bendeki m&f modeli sorunlu ve aşırı kıl döken bir fırça çıktı. Zaten resimlerden merkez kısmının biraz kelleşmiş olduğunu görüyorsunuz. Yapı olarak fs daha ufak bir düğüme sahip olmasına rağmen daha iri ve dolgun fırça. Yoğunluğu m&f kadar değil ama bana sorarsanız tam ideal oranda. Aşırı yoğun, yanağınıza sopa sürüyormuşsunuz hissi veren fırçaları sevmiyorum. Fırça biraz dağılıp, yumuşakca masaj yapmalı yüze. FS tam böyle. Ampül şekli kusursuz ve kibar. M&F ise biraz daha yamuk yumuk bir şekilde. Nette de bakarsanız çoğunun böyle olduğunu görürsünüz.

p0910111501.jpg
p0910111502.jpg

Bendeki mf fırçanın kılları merkeze doğru yoğunluk verilmiş, bu fırçayı yüzünüze sürerken kılların pek dağılmadan baskı yaparak köpürtme yapmasını sağlıyor. Masaj için iyi ancak biraz konforsuz.

M&F' nin kılları daha gergin yapılı ve biraz daha kaliteli. İki fırçanın da kılları yumuşak ve konforlu. Ama Fs finest kılları daha yumuşak ve zevkli kullanıma sahip. İkisini de ilk aldığım günden itibaren karşılatırdığımda Fs hem kremlerle/hem de sabunlarla daha iyi. Daha iyi köpürtüyor. Köpüğü iyi muhafaza ediyor. M&F köpüğü içine doğru hapsetmeye çok meyilli. Bunu istemiyorsanız daha bol ürün kullanmanız gerekiyor.

Performans olarak M&F gayet tatminkar olmakla birlikte, FS finest onu açık şekilde eziyor. FS' nin kargo dahil 30 dolar(aldığımda 24 dolara gelmişti, çok sık ve yoğun şekilde pahalanıyor), M&F' nin 60 pound olduğunu düşündüğümüzde FS' nin ne kadar iyi bir performans ürünü olduğu daha net anlaşılıyor. Neyse ki Lee Sabini müşteri ilişkileri çok başarılı birisi, fırçanızda sorun varsa eskisini istemeden size yenisini yapıp yolluyor. Bende benim yeni fırçamı beklemedeyim.

İşçiliğe gelirsek, FS' nin bariz bir işçilik kusuru yok. Ama kalite fışkıran bir ürün değil. Herkesin söylediği gibi sapındaki Fs logosu birkaç tıraşta kayboluyor. Ama bu benim için önemsiz.

p0910111504.jpg

M&F ise özellikle sap işçiliğinde çok muazzam bir marka. Sapları standart olarak beyaz, ancak istenmesi durumunda ahşap, boynuz ya da başka materyallerden istediğiniz tasarımlarda hazırlanabiliyor. Tabi ekstra ücret karşılığında. Fakat ben standart beyaz sapın tasarımını çok seviyorum. Ele çok iyi oturuyor ve göz alıcı. Gerçekten kaliteli bir ürün olduğunu hatırlatıyor. Logoda silinme gibi bir durum olmuyor.

p091011150402.jpg

Benim telefonla çektiğim resimler pek iç açıcı olmadığından fırçanın b&b forumundan bir komşumuzun eklediği resimlerini de buraya koyuyorum.

attachment.php?attachmentid=178641&stc=1&d=1308843417
attachment.php?attachmentid=178642&stc=1&d=1308843439

M/F fırça bir poşette, baloncuklu kargo poşetinde dümdüz gelirken, FS kaliteli kendi kutusunda, kullanışlı standıyla geliyor.

p0910111506.jpg
p0910111507.jpg

Özetle malzeme kalitesi, işçilik, tasarım gibi faktörleri düşündüğünüzde iki ürün karşılaştırılabilecek gibi değil, ama icraata gel dediğimizde, FS, diğer fırçaya elinin tersiyle çekinmeden tokatı çakabilecek kadar başarılı. Bu bakımdan hangi fırçalara sahip olursanız olun mutlaka bir tane 24mm finest FS edinmenizi öneririm.

p091011150301.jpg
Ercan komşum benim bu iki fırçamı sana yollayayım dene. Eğer o zaman yine yok öyle bir performans farkı yok dersen peki, ama dediğim farkı görürsen bir tane senator' ürünü alırım ona göre. Big Grin

Dediğim gibi ben MF vs FS markalarının karşılaştırmasını yapmıyorum, elimdeki birer adet MF ve FS fırçanın karşılaştırmasını yapıyorum. Sabini' den rooney stubby tipi fan şekli fırça istedim, o geldiğinde tekrar değerlendireceğim. Ancak şu halleriyle FS fırçam MF fırçamı performans olarak gerçekten eziyor. Her gün kullandığım fırçalar bilmez miyim? Hem o kadar para vermişim MF'ye kötü konuşmak ister miyim? Ama bendeki iki fırçanın durumu aynen bu şekilde. Elimdeki MF' nin kesinlikle sorunlu olduğu belli, ama Fs 24mm bana mı özel bu kadar iyi çıktı bilemiyorum. Sende bir tane 24mm finest alırsan bir de sen bakarsın farka. Ama bana şimdi tek bir fırçan kalacak hangisini alırsın deseler Fs 24mm diyorum.
Bu başlık ne kıymetli bir başlıkmış, canlandırayım Smile