Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Dijital para birimi Libra
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Yaklaşık 2 yıldır kripto paralarla yakından ilgileniyorum. Ne zamandır söylentisi dolaşıyordu ve sonunda duyurusunu yaptılar.
Facebook'un kurucusu olduğu ve dünya devlerinin içinde olduğu toplamda 27 firmanın ( mastercard, visa, paypal, uber, vs.) ortak olduğu yeni bir dijital para birimi Libra.
Artık alışveriş alışkanlıklarımızın kredi kartlarıyla değiştiği ve Libra ile tamamen farklı bir evreye geçtiğinin göstergesidir bu. Libra dijital para ile artık para alıp göndermek oldukça kolaylaşacak ve hatta paypal'ın Türkiyeden gitmesiyle yurt dışı alışverişlerimizde çok zorluklar yaşadığımız günleri geride bırakacağız. Smile ve yakın zamanda ebayda ve birçok alışveriş sitelerinde Libra'nın sembolünü göreceğiz.
Benim ilgimi çok fazla çektiğini söyleyemeyeceğim çünkü dijital dünyada merkezi yapılar her zaman sömürünün kaynağı olmuştur ama öyle görünüyor ki sistem bizi bunun içine çekecek ve eğer yaşarsak önümüzdeki 10 yıl büyük değişikliklere şahit olacağız gibi.

https://calibra.com/

Haber kaynağı
Dijital para birimleri hayatımızın daha çok içine girecek, whatsapp ile para gönderip almak gerçekten çok pratik olacaktır. Zuckerberg geleceğe el atmış yine Smile

Bu bilgiyi paylaştığınız için teşekkürler @Delidumrul
Rica ederim @starex
Gerçekten yakın zamanda Libra'nın kullanım alanının çok genişleyeceğini düşünüyorum. Zuckerberg akıllı bir adam ama facebookun kişisel verileri koruma konusundaki tutumundan sonra bu para işine girmesi bana hiç güven vermiyor Smile
Libya'dan Libra'ya yolculuk. Dijital para konusunda pek yorum yapamasam da merakla bekliyorum ben de.

Nokia 3310 cihazımdan Tapatalk Turbo Pro VIP kullanılarak gönderildi...
küçük miktar yükleme yapılarak güvenliği nasıl çalıştığı test edilebilir.
Herşeyde milli ve yerli olma çabasını bu alandada görmek isterdim, libra ismi bize yakışırdı doğrusu lira yı çağrıştırıyor anında bana.
(18/06/2019, Saat: 20:30)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herşeyde milli ve yerli olma çabasını bu alandada görmek isterdim, libra ismi bize yakışırdı doğrusu lira yı çağrıştırıyor anında bana.

Komşum "resmi" tarihi bir kenara koyacak olursak yerli ve milli olarak tanımlanabilir. Libra Roma İmparatorluğu'nda hem para hem ağırlık birimi idi, Türk Lirası da İtalyan Lireti de Libra'dan geliyor zaten.
Dijital paraların çıkış amacındaki felsefe ekonomiyi belirli bir kesimin (veya devlet, organizasyon) yönetiminden alarak kullanıcı halkın idaresine vermekti. Ancak gel gör ki sistem değişmedi yine parası olan para kazanmaya devam etti. Bitcoin macerasında da aynı şekilde ilk döneminde al sat yaparak para kazanıp zengin olan 3-5 kişi haber yapıldı devamında da parası olan büyük mining (madencilik) sistemleri kurarak tabiri caizse kendi parasını kendi basmaya başladı. Kendi paranı basma fikri o kadar insanları heyecanlandırdı ki herkes teknoloji mağazalarından temin ettiği GPU (Ekran Kartı)lar ile kendi matbaasını kurdu. Ama sistem tabi ki onlara o parayı yar etmedi. Ekran kartına verilecek para, elektrik, soğutma sistemleri ve çalışma maliyetleri derken ilk beş altı ayda kendini döndüren sistem çöktü. Vatandaş ise 5.000TL ye alıp mining yapacağım diye canını çıkardığı ekran kartını 1.000TL fiyatla satmaya çalıştı. Kazanan kim para sahibi. (O dönemde ekran kartı siparişlerine yetişilememiş stoklar erimişti. Firmalarda 2.000TL değerindeki ekran kartlarını 5.000-10.000TL civarından peynir ekmek gibi satmışlardı. Vatandaş ise evini arabasını satıp evine 100 tane ekran kartı aldı.) Kaybeden yine gariban. Smile
(18/06/2019, Saat: 20:30)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herşeyde milli ve yerli olma çabasını bu alandada görmek isterdim, libra ismi bize yakışırdı doğrusu lira yı çağrıştırıyor anında bana.

TURCOIN isimli yerli kripto para birimimiz vardı hala duruyor mu bilmiyorum komşum.

edit. saadet zinciri çıkmış bu da patlamış
Henüz tam olarak ne olduğuna dair netlik kazanmayan Libra nın detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Şant Manukyan'ın Libra hakkındaki yazısı, biraz uzun ve birazda teknik terimlerle anlamayı zorlaştırıyor ama bir fikir vermsi açısından güzel.
http://blog.isyatirim.com.tr/libra-yeni-bir-denge
Sayfalar: 1 2