Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ustura ile tıraş olmak.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
(25/05/2020, Saat: 06:26)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Atlante
Farklı konılarda arada soyluyorum gerci ama,bu konuda da bahsini gecirelim shavette dedigimiz Ali bıyıklı tarzı aletler ince ve tehlikeli DE jiletleri kullanıyor arkadaslar. Shavette ile tıras olmayı inanın gunde 50 kisiyi kesen berber dahi kendi uzerinde kullanmaya cekiniyor.

Çelik ustura kalın celik yapısıyla farklıdır. Shavettlerde yasadıgınız korku çekince vs. olaylarını normal celik usturalar ile ustesinden gelebilirsiniz. En kolayı DE aletlerdir ama jileti yuzumde hissedeyim klasik tırası dibine kadar yasayım diyorsanız inanın normal çelik usturalar shavettlerden cok daha rahat ve kolay kullanımlı aletler.

Abi onun da bilemesi kayışı vs. tam emekli adam işi benim gözüm kesmiyor.
Arada bir DE89'a kaçsam da usturaya devam ediyorum. Bugün sedef-permasharp ikilisiyle 5 günlük sakalımı tıraş ettim. Önceki tıraşlarımda olan yanma, tahriş vb. durumları yaşamadım. Sinekkaydıya ulaşma çabasında değilim, aynaya baktığımda temiz bir yüz görüyorsam tamam diyorum artık. Az olan tecrübelerime dayanarak 2 şey kafamda oturdu:

***En az 4-5 günlük sakal ve ***sakal çıkış yönünde tıraş, bundan sonra bu ikisi vazgeçilmezim.
Komşular ben usturayla tıraş olurken yüzümde kesik olmuyor ama bariz hissediyorum derinin bir tık üstünü almışım gibi geliyor. Kanama yok ama bazen kırmızılık ve yanma oluyor. Ustura tıraşını o kadar sevmeme rağmen sırf bu sorunun aşamadığım için vazgeçtim. Sad
(15/06/2020, Saat: 15:24)Oldstyle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşular ben usturayla tıraş olurken yüzümde kesik olmuyor ama bariz hissediyorum derinin bir tık üstünü almışım gibi geliyor. Kanama yok ama bazen kırmızılık ve yanma oluyor. Ustura tıraşını o kadar sevmeme rağmen sırf bu sorunun aşamadığım için vazgeçtim. Sad

--------------------------------------------
....açıyı değiştirerek ve daha az baskı ile deneyiniz komşum .. bir de mümkün olursa, çelik ustura ile de bir tecrübe edin .. biraz da sabır elbette .. fark ettiğini goreceksiniz buyuk ihtimalle.. tıraşa hazırlık da ayrıca onem arzediyor tabii ki ..
(15/06/2020, Saat: 17:02)yunusso Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]--------------------------------------------
....açıyı değiştirerek ve daha az baskı ile deneyiniz komşum .. bir de mümkün olursa,  çelik ustura ile de bir tecrübe edin .. biraz da sabır elbette .. fark ettiğini goreceksiniz buyuk ihtimalle.. tıraşa hazırlık da ayrıca onem arzediyor tabii ki ..

Komsum voskhod jilet tabac sabun kullanarak ustura ile tiras oldum 3 gunluk sakalin etkisi ne kadar dir bilmiyorum ama harika bir tiras sifir tahris sifir yanma. Sorum şudur komşum. Kac gune bir ustura tirasi cildi yormaz ?
...çok değisken olabilir; cilde gore , tekniğe gore vs .herkeste aynı olmayabilir, bir yorum yapamayacağım kusura bakmayın.

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şahsi fikrim günaşırı tıraş olmak. Günlük jiletli ustura tıraşı cildimi yoruyor.
Tiras olali 1 gun gectiyse rimei ile 3 perde uzun keyifli eger 3- 4 gun ise ustura ile 1 perde+ duzeltme. Usturanin tek kotu yani tiras keyfinin kisa surmesi.
ustura ile traş olurken ben daha çok zaman harcıyorum mesela. sürekli dikkat az baskı çabası.bi deneyim paylaşmak istedim.arkadaşımın tavsiyesi ile derby usta baskılı olanı denedim(önceden derby extra bende bıraktığı yolma hissinden dolayı üretimden kalkmalı bu kadar kör jilet olmaz görüşündeydim).bu ustanın affediciliği çok iyi aha kestim dediğimde hiç bişey yok,ayrıca tıraş sonrası şapta hiç yanma yok.artık perma sharpla tıraş olurken zorlanıyorum.
Her 10 tıraşımdan 8'ini ustura tıraşı olarak tercih ediyorum. Sakalın yoğun olduğu yere göre baskıyı biraz arttırıp agresif davranmasını sağlıyorum. Ustura elinizin kantarına göre mild ya da agresif olabiliyor ki bu sayede tahriş yaşamıyorum.
Sarı 7 o clock ve Permasharp usturada sabit tercihlerim.
Keyifli tıraşlar komşular...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27