Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Birko DRP Nazi Dönemi Traş Aleti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Bu hafta tesadüfen elime geçen bir traş aleti. Üzerinde Birko DRP yazıyor. Alman malı. D.R.P. Deutsch Reich Patent demek, 1933-1945 arasında Nazi döneminde kullanılan bir terim. Birko Otto Birkhoffen'in Solingen'de kurduğu bir şirket . Farklı markalara traş bıçağı üretmiş ve bu aleti de 1931 yılında patentini alıp 1933 yılında piyasaya sürmüş. Üç parçadan oluşuyor. Kafa, açılı tarakları olan gövde ve üç delikli metal sap. Metal sap kafaya bir vida ile takılıyor. Ayrıca kafayı söküp, metal sapın orta deliğine geçirerek jiletli ustura gibi bir kullanım da elde ediyorsunuz. Sapı zaten tahminen abanoz ve usturaya benzetilmiş. Çok ilginç bir alet. Traşı henüz denemedim. Merak ediyorum ama biraz agresiz bir alet gibi gözüküyor.
9 Mayıs Zafer gününe denk gelmesi güzel olmuş. Resimleri ve incelemenizi bekliyorum komşum.
Komşum aleti merak ettim , fotoğraf ekleyebilirsiniz umarım
Fotoğrafını bekliyorum bende komşum özellikle jiletli ustura gibi kullanılmasını hayal bile edemedim Smile
(09/05/2019, Saat: 01:15)korgunv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]9 Mayıs Zafer gününe denk gelmesi güzel olmuş. Resimleri ve incelemenizi bekliyorum komşum.

Smile
Komşular fotoğraf yüklemekte sorun yaşıyorum. Tynpic kutucuğunu göremiyorum sanırım.
Ben tinypic de sorun yaşadığım zamanlar hızlıresim yükle kullanıyorum onu bir deneyin.
(08/05/2019, Saat: 23:35)cerdinc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu hafta tesadüfen elime geçen bir traş aleti. Üzerinde Birko DRP yazıyor. Alman malı. D.R.P. Deutsch Reich Patent demek, 1933-1945 arasında Nazi döneminde kullanılan bir terim. Birko Otto Birkhoffen'in Solingen'de kurduğu bir şirket . Farklı markalara traş bıçağı üretmiş ve bu aleti de 1931 yılında patentini alıp 1933 yılında piyasaya sürmüş. Üç parçadan oluşuyor. Kafa, açılı tarakları olan gövde ve üç delikli metal sap. Metal sap kafaya bir vida ile takılıyor. Ayrıca kafayı söküp, metal sapın orta deliğine geçirerek jiletli ustura gibi bir kullanım da elde ediyorsunuz. Sapı zaten tahminen abanoz ve usturaya benzetilmiş. Çok ilginç bir alet. Traşı henüz denemedim. Merak ediyorum ama biraz agresiz bir alet gibi gözüküyor.

168N95.jpg
XMa970.jpg
zj6avO.jpg

(09/05/2019, Saat: 12:53)Soner Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben tinypic de sorun yaşadığım zamanlar hızlıresim yükle kullanıyorum onu bir deneyin.

Teşekkürler galiba çözdüm hızlıresim ile
Gerçekten ilginç bir aletmiş. Buram buram tarih kokan bir görüntü. İnsan içinden vaay bee diyor resmen, en azından ben dedim Smile
Bunun aynı zamanda başlığı 90 derece dik olabilen versiyonu gibi bir şey sanırım. İster ustura gibi kullan ister tıraş aleti olarak kullan mantığında yapılmış olabilir.

https://www.extrashaving.com/razorine-ji...me-duz-tip
Sayfalar: 1 2