Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sentetik fırça tahriş yapıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba komşularım geçenlerde indirimlerden faydalanıp bir yaqi fırça edindim. Fırça cidden çok güzel ve yumuşak bir fırça, Lâkin domuz fırçayla yüzüme hiç acımadan girişen ben daha traşın ilk esnasında yüzümün yanmaya başladığını hissettim. Domuz fırça ya kıyasla bu kadar yumuşak bir fırça nasıl oluyor da benim ilk anda yüzümü tahriş yapıp yakıyor ? Acaba üzerinde yapımı esnasında bir kimyasal kaldı mı diye düşünmedim değil Ama defalarca yıkadım ona rağmen hala traş esnasında yüzümde yakma yapıyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanır ? Yesin fırçamdan soğuttu bu durum benim beni
Kimyasal bir durumdan cok, sentetik fırcaları yuzunuzde bastırıp acmazsanız, tum kıllar yapısıp ortada birlesiyor, tum kılları bu sefer yuzunuzun kucuk bir bolumune surtunce cildiniz tahris oluyor olabilir.
Fırcanızı bastırarak guzel acın yuzunuzde.

Aklıma bu oneri geliyor sadece, oyle bir kimyasal kullanımı yıkama vs. olmuyor sentetiklerde, en azından o acıdan iciniz rahat etsin.
(07/05/2019, Saat: 12:09)dikdik_s Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kimyasal bir durumdan cok, sentetik fırcaları yuzunuzde bastırıp acmazsanız, tum kıllar yapısıp ortada birlesiyor, tum kılları bu sefer yuzunuzun kucuk bir bolumune surtunce cildiniz tahris oluyor olabilir.
Fırcanızı bastırarak guzel acın yuzunuzde.

Aklıma bu oneri geliyor sadece, oyle bir kimyasal kullanımı yıkama vs. olmuyor sentetiklerde, en azından o acıdan iciniz rahat etsin.

Dikdik komşum mesajınız için teşekkür ederim o dediğiniz olayı ben de farkettim sanki fırça yüzümün bir kısmında daha çok toplanıyor gibiydi fakat narin bir fırça olduğunu düşündüğümden çok bastırmak istemedim. Tamamiyle daire şeklinde açılacak kadar bastırmak makul müdür ?
(07/05/2019, Saat: 11:50)Rigbie Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba komşularım geçenlerde indirimlerden faydalanıp bir yaqi fırça edindim. Fırça cidden çok güzel ve yumuşak bir fırça, Lâkin domuz fırçayla yüzüme hiç acımadan girişen ben daha traşın ilk esnasında yüzümün yanmaya başladığını hissettim. Domuz fırça ya kıyasla bu kadar yumuşak bir fırça nasıl oluyor da benim ilk anda yüzümü tahriş yapıp yakıyor ?  Acaba üzerinde yapımı esnasında bir kimyasal kaldı mı diye düşünmedim değil  Ama defalarca yıkadım  ona rağmen hala traş esnasında yüzümde yakma yapıyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanır ?  Yesin fırçamdan soğuttu bu durum benim beni

Ayni durumu bende yaşadım biraz önce şu an acayip yanıyor yüzüm. Açarakta köpüğü yaydım ama nafile daha çok bastırmış oluyorsun daha çok yakıyor. Ayrıca köpük yapmakta zorlandım ince bir köpük yapıyor. Parmaklarımla fırçayı sıkarak çıkardım köpüğünü. Domuz fırçalar gibi kullandıkça açılırmı acaba onu merak ediyorum yoksa böyle devam ederse güle güle diyeceğim yaqi ye.
Birkaç aydır Yaqi sentetik fırça kullanıyorum ama hiç böyle şeyler yaşamadım Huh
Hocam sentetikler yapisi itibari ile su emmedigi icin hayvansallar gibi suda bekledikce yumusamazlar biraz daha fazla yuklemeyi deneyin cok fazla bastirmadan badana yapar gibi kullanin ilk basta sonra yavas yavas dairesel calisin. Su vermekten cekinmeyin hatta ilk basta alisana kadar tasta kopurtun direk yuzde kopurtme yapmayin bana sorarsaniz Smile
Domuzda yaşadığım hassaslastirma meselesini yaqi sentetik ile cozmustum. Serdar abinin dediği gibi bastırıp fırçayı acmassaniz top top oluyor uçları.
Kopuk yapmada en çok performans aldığım sentetik fircalar oluyor genelde. Sentetiklerde su tutma olayı yok bu yüzden fazla suyu almanız lazım. Önce bastirmadan yukluyorum. 10 sn sonra hafif hafif bastırarak yüklemeye devam ediyorum. Kafi geldiğine kanaat getirdigimde ucunu hafif suya batırarak yüzde/tasta çalışmaya devam ediyorum. MWF gibi kopurtmesi problemli sabunlarda bile bu sıralama ise yaradı bende size tavsiyem birde böyle deneyin.
Ozellikle Kemal abi (efrasyab)  gibi pilav kalibinda 30-40 sn ön kopurtme yapınca kaymak gibi köpük oluyor ve badana yöntemiyle yüze surulebiliyor
(kişisel tecrubelerimdir dogruluk/yanlışlık tartışılabilir)
fırçayı bir miktar sirkeli suda bekletip, güzelce yıkadınız mı? fırçadan plastik kokusu geliyor mu?
Sebebini bilmemekle birlikte bir sentetik fırça ile benimde başıma gelmişti bu durum. Çok ilginç bir şekilde o yumuşacık şeyi yanağıma sürmeye başladığım anda yanma başladı ve epey hassaslaştırdı yanağımı. Ancak yine çok ilginçtir ki ikinci ve daha sonraki tıraşlarımda en ufak bir sorun bile yaşamadım. Siz de sonraki tıraşlarınızda sorun yaşamazsınız umarım. Fırçayı aldığımda herhangi bir sterilizasyon işleminden geçirmedim yalnızca suyla yıkadım. Sonuç olarak ben de neden böyle bir şey olduğunu anlamadım bilen varsa öğrenmek isterim. Belki benim bilmediğim bir sebepten dolayı sterilize etmek gerekiyordur bazı sentetikleri de.
Benzer bir durumu ben de yaşamıstım fakat bir müddet sonra sorunun fırçadan değil Derby tıraş kreminden kaynaklandığını farkettim. Aynı kremin diğer tür fırcalarla da hafif de olsa yanma-tahriş benzeri bir durum olusturdugunu ve bu durumun yeni almış oldugum sentetik fırcadan değil, kremden kaynaklı oldugunu aynı fırcayı baska krem ve sabun kullandığımda farketmistim.
Sayfalar: 1 2 3 4