Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Fatip
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
günlük tıraş daha az tahriş, daha az razor bumb ve daha hızlı ve konforlu tıraş sağlıyor. tabi daha iki gün oldu fatip e başlayalı, uzun vadede nasıl olacak sonra göreceğiz. ama sıkıntı yaratmayacak gibi duruyor.
Ben de bu sabah tıraş oldum ilk defa. Ladas'la eşleştirmem benim hatamdı diye düşünüyorum.
Zira PoliSilver ya da Personna Hospital Use vs. gibi bir jilet taksaydım.Harika bir tıraş olacağına eminim.
Diğer taraftan malzeme kalitesi olarak, bir Mühle ya da Edwin Jagger değil.Hatta Merkur bile değil.
Ama fiyatı da ona göre tabi. R41 ile arasında kalmıştım.İlk sayfada ki çizimi de görünce iyi ki Fatip almışım diyorum.
Open Comb arayanlara tavsiye edilebilecek bir alet.
Grandeyi ilk defa bugün denedim. Açık tarak bir aletle ilk tıraşım oldu. Genellikle sorunsuz geçti fakat boyun bölgemde inanılmaz tahriş yaşadım ki şu ana kadar hiçbir tıraşımda bu kadar olmamıştı. Açıdan sanırım birkaç deneme daha yaparsam oturacak İnşallah.
Fatip almayı dusunen arkadaslara araya girip sohbeti bölmeden kısa bir uyarı yapayım.

Bu makinadan şekil, işçilik beklemeyin. Sapları vs. çapaklı, orası burası ezik gelir çogu zaman. (istisnalar kaideyi bozmaz). Bir muhle, Ej işçiliği kalite kontrolu beklemeyin. Bazı arkadaşlar benimki hatalı geldi vs. diyor. Çogunda var o hatalar. Bunlar rahatsızlık verecek ise (kılsan yani kardesim) baska alet bak, r41 al vs. Veya diger degerli komsularımın yaptıgı gibi sekil sap yaparsın, kafada sorun yok nasıl olsa, sapla vs yakışıklı olur.

Ama ben dunyalık koleksiyonlugumu zaten yaptım arada sırada zevkle kullanacagım bir workhorse istiyorum dersen, al fatipi tepe tepe kullan. Hele hele hergün tıraş olmayayıp 2 günde 1 tıraş veya daha aralıklı olma imkanın varsa, seni çok mutlu eder yolda bırakmaz. Hani toyota gibi adam misali Smile

Ben altın rengini almıştım memnunum kullanıyorum.

Ama son dakika golu atip hafiften kafanızı karıştırmak icin, hazır impaya slant 37 geldi, bir deneyin de derim Smile
Yok ben Fatip Gold Retro almayı düşünüyordum, vazgeçtim.

Ne o öyle ya Ülker Çubuk Kraker gibi.. Big Grin

Edwin Jagger, Merkur, Muehle ve bir alt sınıf Parker'a göre Fatip, Oyuncak Traş Makinası kalıyor.. Big Grin Big Grin

1zmgzed.jpg
(03/02/2016, Saat: 02:48)ionicliquid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yok ben Fatip Gold Retro almayı düşünüyordum, vazgeçtim.

Ne o öyle ya Ülker Çubuk Kraker gibi.. Big Grin

Edwin Jagger, Merkur, Muehle ve bir alt sınıf Parker'a göre Fatip, Oyuncak Traş Makinası kalıyor.. Big Grin Big Grin

1zmgzed.jpg

O oyuncağın Piccolo'su çenemin altına hayatımda ki en sağlam tıraş kesiğini attı Big Grin Merkur 23 ile beraber yakında elimden çıkartacağım.
(03/02/2016, Saat: 16:18)Kaptan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]O oyuncağın Piccolo'su çenemin altına hayatımda ki en sağlam tıraş kesiğini attı Big Grin Merkur 23 ile beraber yakında elimden çıkartacağım.
Geçmiş olsun Kaptan.
Şahsen açık taraklı aletlerden hep uzak durdum. De89 ile bile yeterince yakın tıraş sağlayabilmek benim şansım mıdır bilmiyorum ama koruyucu bar olmadan tıraş olmak cesaret işi. Ustura dahil.
(03/02/2016, Saat: 16:23)bayercy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geçmiş olsun Kaptan.
Şahsen açık taraklı aletlerden hep uzak durdum. De89 ile bile yeterince yakın tıraş sağlayabilmek benim şansım mıdır bilmiyorum ama koruyucu bar olmadan tıraş olmak cesaret işi. Ustura dahil.

Ahh @Bayercy bey, 17 euroluk fiyatına ve herkesin R41'den çok daha mild lafına  kandım Sad Bir daha da bulaşmam agresif aletlere...
@kaptan belki yeri değil ama 23'ü niçin elden çıkartmak istiyorsunuz?
(03/02/2016, Saat: 20:07)kerimovic Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@kaptan belki yeri değil ama 23'ü niçin elden çıkartmak istiyorsunuz?

Merkür 23 benim ilk jilet tutucum. İlk başlarda fazlasıyla güvenli ve yumuşak gelmişti ancak zamanla kullandıkça, zaten kullandığım kartuşlular ve sonradan aldığım 89 ve 34 gibi aletlerle karşılaştırdığım zaman verimsiz gelmeye başladı.Tahriş etmiyor ama çok perde geçmek gerekiyor. İlk alet olarak çok iyi ancak, doğru düzgün tıraş olabilmek için sanki seyrek bir sakala sahip olmak lazım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14