Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Domuz Fırçaların Ömrü Ne Kadardır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Benim berber kullanıyor bunu. Günde kaç tıraş yapıyor aylarca dayanıyor. Normal kullanıcıya ömürlük Smile
Bende bunlardan kullanıyorum dükkanda. İlk aldığımda sertti kullandıkça döküldü azaldı ve yumuşadı.

Youtube.com/Berberbey
Benim banat perfect domuz kılı fırçam 3 sene sonra ortadan ikiye ayrıldı . Sap bir tarafa kıllar bir tarafa. Acaba kalitesi düşük olduğu için mi böyle oldu yoksa ben mi kullanmayı beceremedim, sıcak suya soktum çok silkeledim v.s.
(06/10/2019, Saat: 20:47)Poerio Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim banat perfect domuz kılı fırçam 3 sene sonra ortadan ikiye ayrıldı . Sap bir tarafa kıllar bir tarafa. Acaba kalitesi düşük olduğu için mi böyle oldu yoksa ben mi kullanmayı beceremedim, sıcak suya soktum çok silkeledim v.s.
Benim banat fırça da yüzük kısmından fırlamıştı. Herhangi bir işlem uygulamadan geri sapa taktım, bir daha tekrarlamadı. Kıllar dağılmadıysa sorun yok bence.
Berber dükkanında 1 yılda ömrü bitiyor. Uçları kısalıyor. bence her yıl yenilemek gerekir.

Youtube.com/Berberbey
(06/10/2019, Saat: 22:37)Berberbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Berber dükkanında 1 yılda ömrü bitiyor. Uçları kısalıyor. bence her yıl yenilemek gerekir.

Youtube.com/Berberbey

Bu genellemeyi doğru kabul edemeyiz. Fırçanın ömrü kullanılan kılın türüne, kalınlığına, kıl miktarına, loft yapısına, kullanım tarzına göre değişir. Bizim iç pazarda satılan 5-10 liralık işporta malı domuz kılı fırçalarla semogue fırçaları kesinlikle aynı kefeye koyamayız. Kullandıkları kılın kalınlığı, gerginliği, sağlamlığı, düğüm yoğunluğu bizim ucuz yerli ürünlerden çok daha üst düzeyde.
(07/10/2019, Saat: 11:37)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu genellemeyi doğru kabul edemeyiz. Fırçanın ömrü kullanılan kılın türüne, kalınlığına, kıl miktarına, loft yapısına, kullanım tarzına göre değişir. Bizim iç pazarda satılan 5-10 liralık işporta malı domuz kılı fırçalarla semogue fırçaları kesinlikle aynı kefeye koyamayız. Kullandıkları kılın kalınlığı, gerginliği, sağlamlığı, düğüm yoğunluğu bizim ucuz yerli ürünlerden çok daha üst düzeyde.
İşportadan aldığımı kim söyledi. Alsam bile benim için iş yapar mı yapmaz mı ben ona bakarım. Marka peşinde koşup da gereksiz yere isime para yatırmak gibi hevesim yok.

Youtube.com/Berberbey
(07/10/2019, Saat: 15:01)Berberbey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İşportadan aldığımı kim söyledi. Alsam bile benim için iş yapar mı yapmaz mı ben ona bakarım. Marka peşinde koşup da gereksiz yere isime para yatırmak gibi hevesim yok.

Youtube.com/Berberbey

Şu var; hayatın çoğu alanında olduğu gibi fırça konusunda da ne kadar ekmek o kadar köfte durumu var.

"İşportadan alıyorsunuzdur" demedim zaten, semogue ürünleri ucuz işporta ürünlerinden çok daha kalitelidir dedim. Hani bir senede kıllar eriyor demişsiniz ya, belki çok ucuz fırçalar alıyor olabilirsiniz diye öyle yazdım.

Semogue kullananlar hemfikirdir ki ülkemizdeki bilindik firmaların domuz fırçalarından da bariz daha kalitelidir. Tüm dünyada domuz kılı fırçada Semogue dendi mi akan sular durur çünkü fırçalarının kalitesi, kılları rakipsizdir. Kılları oldukça sağlam ve kalın yapılı olduğundan semogue fırçaların açılma süresi başka domuz kılı fırçalara nazaran oldukça uzundur. Siz belki sırf marka diye niye o kadar para vereyim diyorsunuz ama bir semogue fırçadaki domuz kıllarıyla ve işçilikle, ülkemizde meslek hayatınız boyunca şu ana kadar satın alıp kullanmış olduğunuz fırçaların kılı ve işçiliği çok farklı düzeydedir. Yani gerçekten verdiğiniz fiyat farkına değmektedir.

Bir gün semogune soc fırça alır da kullanırsanız bana hak verecek ve bu domuz kılı fırçaysa bu zamana kadar kullandıklarım neymiş diyeceksiniz.
Bu konuya eklemek istediğim bir şey var, fırçanın sıcak suda bekletilmesi ile ilgili.

Biliyorsunzu fırçalarımızı sıcak suda bekletirken sıcak suyun knot kısmından alçakta durması gerekiyor knotu etkilememesi için.

Knot eğer epoksi ve türevleri gibi yapıştırıcı ile yapıştırıldıysa buna daha çok dikkat etmek gerekiyor.

Fakat farkettiyseniz bizim yerli fırçaların sap kısmının az üstünde taş gibi bir kısım var orası işte beton.

Gözden çıkardığım bir yerli fırça vardı,2 yıldır kaynar suyun içine sapı dahil atıyorum gram kıl dökmesi vs yok.Meğer kıllar beton ile tutturulduğu içinmiş.

Buda ek bir gözlemim olarak dursun. Big Grin
Evet beinmde dikkatimi çeken bir husus, betondan ziyade bi tür derz gibi malzeme.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5